Framtidens Resande i Umeå

Onsdags 28/2 hade vi en strålande Workshop om framtidens Resande i Umeåregionen här på SpaceTimes kontor. Många nyckelaktörer i regionens framtida resande närvarade och samtalen fick ett djup och en tydlig riktning framåt!  

Sammanfattning

Kaffevagnen

Deltagarna hälsades välkomna utanför entrén i -23 av Kaffevagnen Uno som ägs av Christian Sjöland, en av säljarna på SpaceTime. Här kunde den vågade få med sig en kaffe upp till kontoret.

Samtalen började sprudla så fort dörrarna hade stängts.

Presentation om Klimatet

Gunnar Granberg, VD på SpaceTime, invigde träffen genom att hålla en både inspirerande och informerande presentation om Elon Musk, klimatet och SpaceTimes bakgrund.

Demo av SpaceTime

Oskar Ahlman, den andra säljaren på SpaceTime, genomförde en demo av SpaceTimes tjänst och vad som är nytt i den senaste uppdateringen så som bokning av kollektivtrafik och nytt  En del av deltagarna hade sett tjänsten vid ett tidigare stadie och för många var det fortfarande någonting nytt.

Open Mic

Något som var väldigt uppskattat var just möjligheten att få höra vad alla andra arbetade på när det kommer till dessa frågorna. Att alla där verkligen vill skapa en förändring när det gäller dessa frågor. Alla representanter presenterade sig här i två minuter.

Workshop

Förmiddagen avslutades med en workshop som hölls av Anders Broberg som är CTO på SpaceTime. Alla deltagarna blandades upp och fördelades i tre grupper. Exempel på frågor:

–    ”Vad vill vi att en tjänst som SpaceTime skall innehålla?”

–    ”Vad kan ’jag’ eller mitt företag/organisation bidra med för att skapa kombinerad mobilitet i Umeå?”

Nästa steg

Redan nu planeras nästa steg och nästa möjlighet för er som inte kunde vara med vid denna träff att kunna hoppa på den här resan där vi bygger framtidens resande i Umeå. Hör av er om ni inte fick inbjudan!

By | 2018-03-06T09:50:08+00:00 mars 6th, 2018|Aktuellt|0 Comments