Kombinerad mobilitet som tjänsteförmån-projektet startat!

Update 19/12: läs pressmeddelandet om det nya projektet här.

Under 2018 kommer anställda i Järfälla kommun få möjlighet att testa Kombinerad mobilitet som löneförmån. I projektet som finansieras av Vinnova kommer den kombinerade mobilitets-plattformen  SpaceTime som används för tjänsteresande att anpassas så att medarbetare även kan boka privatresor med samma plattform

– På Järfälla kommun har vi jobbat med frågor kring hållbarhet i många år och det står klart att det handlar om att få individerna att ändra beteende. Det är inte det lättaste och det går inte fort. Men jag tror vi har kommit en bra bit på väg. Det ska bli intressant att se hur systemet kommer att användas av de anställda då det blir en löneförmån, säger Agneta Dahlgren.

Projektet startades med en utmaningsinriktad workshop med medverkande från Järfälla kommun, reseleverantörer, myndigheter och andra intresserade aktörer. På workshopen diskuterades både utmaningar och positiva drivkrafter som kan påverka införandet av en ny tjänsteförmån som kombinerar olika sätt att resa istället för att enkelriktat stödja bara en typ av resande, vilket hitintills företrädesvis varit personbilsresande.

Viktiga drivkrafter som definierades var möjligheter till både billigare och hållbarare resande för användare av tjänsten samt positiv feedback när man gör hållbara val. Från organisationsperspektivet lyftes möjlighet att skapa ett attraktivare varumärke genom att tillhandahålla moderna, hållbara och smarta lösningar.

Vi identifierade följande utmaningar som särskilt viktiga att beakta för att lyckas med projektet; Tjänsten måste leva upp till förväntningarna och redan från början vara enkel att lära sig, tydlig och fungera bra. Här är det bland anat viktigt att eventuella förmånsbeskattningar är hanterade samt att integritetsfrågor runt insamlad data är väl hanterat och kommunicerat. Det är även viktigt att projektet är väl förankrat uppifrån och ner i organisationen. Införandet av tjänsten bör gärna ingå i ett större och strategiskt kommunikativt sammanhang.

Resultatet av workshopen kommer nu att användas för detaljerad projektplanering.

Länk till pressmeddelande hos North Sweden Biotech

Vill ni följa utveckligen i projektet så anmäl er till vårt nyhetsbrev via denna länk.

By | 2017-12-20T15:53:48+00:00 december 12th, 2017|Aktuellt|0 Comments